Webdesign

Wat

Ontwerpen van een website aan de hand van een content management systeem. Door gebruik te maken van een content management systeem kan de inhoud van de site makkelijk worden aangepast door de eigenaar van de site. Mits een kleine opleiding is de tussenkomst van ytland.be dus niet meer nodig voor het up-to-date houden van de site.

Waarom

  • U kunt bestaande klanten sneller en beter informeren.
  • U vergroot het aantal potentiële klanten.
  • Mensen die op internet naar een product zoeken, doen dat vaak met het idee het effectief te kopen.
  • Websiteruimte is stukken goedkoper dan advertenties plaatsen.
  • Geef uw concurrenten het nakijken.
  • Ook u heeft recht op een mooie plaats op het web.

Hoe

Kennismaking

Tijdens de kennismaking gaan we de wensen tegenover de mogelijkheden plaatsen. We gaan in kaart brengen wat het doel is achter de site (verkoopgericht, informatief, aanbieden van diensten, …) maar ook welke functionaliteit je in de website wil steken, bijvoorbeeld een nieuwsbrief, mogelijkheid tot indienen van aanvragen, een FAQ, noem maar op.

Om jezelf voor jezelf al een goed beeld te krijgen van wat je zou willen kan je eens een kijkje gaan nemen op de sites van concullega’s.

Voorontwerp

Met de input van de kennismaking kan ik van start met het voorontwerp. Tijdens het voorontwerp is het de bedoeling dat de lay-out van de site wordt vastgelegd. Er worden dan een aantal voorstellen gedaan die u kan bekijken aan de hand van een link die ik doorgeef. De website zal dan voorlopig worden gevuld met dummy inhoud.

Toekenning en uitvoering

U bent er van overtuigd om met ytland.be in zee te gaan en laat mij dit weten. Op dit moment zal ook de domeinnaam (dit is de naam die de bezoekers zullen intypen om op de website terecht te komen, bijvoorbeeld www.ytland.be) worden aangevraagd. Eens de domeinnaam in orde kan de website verder ontwikkeld worden. U bezorgt mij ook de nodige tekst en uitleg die op de op de site moet komen zodat hij voorzien wordt van zinnige informatie. Je kan er ook voor kiezen om zelf de inhoud toe te voegen, zo kan je al eens kennis maken met het systeem achter de website

Tussentijdse oplevering/bespreking

Tijdens de uitvoering van het project, dat je op de voet kan volgen, zullen er dingen zijn die goed en minder goed zijn. Je kan ze op elk moment doorgeven of je kan ze verzamelen en tijdens de tussentijdse bespreking op tafel leggen.

Definitieve oplevering

Op zeker moment is de site voorzien van een aantrekkelijke lay-out, nuttige inhoud en extra features maar bovenal: u bent tevreden! Hij is klaar om aan de buitenwereld getoond te worden.